Myšlenky mé či cizí, pro mé zapamatování a povzbuzení ostatních.

Bože, prosím, dej mi konečně partnera!

25. 8. 2015 16:23
Rubrika: Nezařazené

   Myslím, že hodně lidí prosí Boha o něco podobného, sám jsem v té pozici dlouho byl a znám spoustu lidí co je nešťastných, že ještě nikoho nemají a nechápou, že Bůh jejich volání ještě pořád nevyslyšel. Pokud jsi na tom také tak, nebo podobně, pak je tento článek pro Tebe! 

   Chci Ti říci, že je potřeba dát Boha na první místo a plně mu důvěřovat. Lidi se toho bojí, protože třeba mají strach, že by je pak Bůh přitáhl k zasvěcenému životu nebo se musel vzdát něčeho, na čem lpí. Jenže pokud na něčem lpíme a nechceme se toho vzdát, pak je to pro nás důležitější než Bůh. Bůh je pak bohem pro náš rozum, ale ne pro naše srdce. Bohem našeho srdce je mít vztah, mít partnera. 
   Je jedno, jak se o vztah modlíme slovy, Bohu nejde o slova ale o srdce. A srdce se pak modlí asi takto: "Milý Bože, netoužím zas tak moc být s tebou, hlavně chci mít nějakého kluka/holku. Když mi ho/ji dáš, budu tě za to mít rád(a) a budu ti vděčný/vděčná. Pak budu šťastný/šťastná, ty mi ke štěstí nestačíš. Nevěřím, že pro mě chceš to nejlepší, a proto se neodevzdám do tvé vůle. Já sám/sama nejlíp vím, co je pro mě nejlepší - mít s někým vztah. A o to tě taky prosím, už po několikáté. Nechápu, proč mi to pořád nechceš dát a pěkně mě tím štveš!"
(
To možná přeháním, ale jistě chápeš, na co se snažím poukázat.)

   Rád bych ti trochu pomohl, abys Bohu začal důveřovat. Měl bys vědět, že každá modlitba je vyslyšena. Buď dostaneme, o co prosíme, nebo něco jiné. Ale Bůh nás vždy slyší. Opravdu ví, co je pro nás nejlepší, neskutečně nás miluje a opravdu nám dá, co potřebujeme, když se odevzdáváme do jeho vůle. A mohu Ti říci, že naprostá odevzdanost do Božích rukou je neskutečně osvobozující a dělá člověka radostnějším a šťastnějším. Když lpíme na jiných věcech, bráníme Jeho vůli, bráníme Jeho lásce. Ptáme se Ho, proč nám nedává, co potřebujeme, ale neodevzdáváme se mu a nedáváme mu možnost zasáhnout. Bůh dělá i zázraky, když Mu důvěřujeme, ale musíme Mu dát prostor. Není to, že Bůh nám nechce pomoct, ale My mu bráníme.

   Bůh ví co je pro nás nejlepší. Nemůžeme si sami vymýšlet, co je pro nás dobré a co by nám Bůh měl dát, kdy a jakým způsobem. Jsme pak jako pacienti, co prosí lékaře o pomoc, ale sami si předepisují léky. 
   Nežeň se za tím, mít vztah, žeň se za Bohem! On Ti dá, co potřebuješ. Pokud to uzná za vhodné, tak Ti dá i partnera. Nesnaž se jen tak někoho ulovit a neměj vztah jako bůžka pro své srdce. Jak chceš s Ježíšem trávit celou věčnost, pokud ho nemiluješ? Jak se chceš do nebe dostat, pokud to není to, po čem toužíš? Samozřejmě, že nechceme do pekla, ale je Tvým životním cílem být s Ježíšem? Toužíš se s ním v nebi setkat? ...o co krásnější jsou mše, pokud se s Ježíšem toužíme setkat a on k nám z nebe přichází na oltář a opravdu se s ním setkáváme.

   Neříkám, že musíš být řeholník/řeholnice a nemůže Tvojí cestou k Bohu být manželství. Ale vzdej se toho, abys to měl jako cíl, aby to pro Tebe bylo víc než Bůh. Bůh nezůstává nikomu nic dlužen. Když se pro něj vzdáš svého lpění na tom, mít vztah, nebo lpění na něčem jiném, dá Ti stokrát víc. Bůh se Tě ujme, postará se o Tebe, ale musíš Ho nechat!


   Bůh dobře chápe, že někdy je pro nás těžké, jeho vůli přijmout. Z lásky k nám se stal člověkem a zažil všechny strasti co my. Ježíš na sebe přijal i tíhu toho, přijmout od Boha něco, co pro něj nebylo příjemné, aby nás v takových situacích mohl posílit. Myslíš, že říkal jen tak slova "Je-li to možné, odejmi ode mě tento kalich."? 
   Skrze tento Ježíšův zážitek nás může sám Ježíš posilovat. Pokud je Boží vůle jiná, než naše, můžeme Ježíše prosit "Ježíši, ty vidíš, že je pro mě těžké, přijmout tuto věc, chápeš to, z lásky ke mně jsi sám takovou, ba ještě mnohem horší, situaci prožil. Prosím Tě, posiluj mě, ať se i já dokážu odevzdat do Otcovy vůle."

   Neboj se, odevzdat se zcela do Božích rukou. Opravdu Ti to pomůže a osvobodí Tě to od zbytečných starostí. Měj Boha na prvním místě ve svém životě!

   Vím, že nejsem dokonalý, a mrzí mě, pokud Ti ani tento článek nepomohl. Každopádně budu rád, za každou Tvoji reakci. Snažil jsem se Ti předat, co jsem prožil. Taky jsem se strašně bál a bránil Boží vůli, ale svazovalo mě to a někdy se stane, že zase začnu na něčem lpět, najde se něco, kam Boha nepouštím a nedávám mu prostor zasáhnout v nějaké oblasti mého života. Ale odevzdat svůj život do rukou Ježíše, aby on tě vedl, je opravdu nádherné a osvobozující, i pokud máš milovat jiného člověka. Vztah muže a ženy je nádherný a má být obrazem Boží lásky. Dát Boha na první místo neznamená nutně odejít do kláštera. I někteří učedníci měli manželky. A muž má ženu milovat, jako Kristus miluje svou církev. Žena se má zase chovat k muži se stejnou láskou a úctou, jako by to byl sám Ježíš. (srov. Ef 5. kapitola) I v manželství se naplňuje Boží vůle, pokud se prožívá správně. Ale nech na Bohu, ať tě vede a určí ti cestu. :) 

   Pane, ne má, ale tvá vůle se staň. Je jedno, že zatím nemám s nikým vztah. Mám Tebe a Ty mi přece dáš všechno, co potřebuji. Ujmeš se mě, povedeš mě po správné cestě, přetvoříš mě, a pokud to je tvůj plán pro mě, pošleš mi někoho do cesty, až to ty uznáš za nejlepší. Jestli je tvá vůle jiná, chci ji přijmout a jít cestou, kterou mi určíš Ty. Ty víš, po čem toužím, ale nebojím se poznat a přijmout Tvoji vůli, ať je jakákoliv, protože vím, že mě miluješ, chceš pro mě to nejlepší a postaráš se o mě. JEŽÍŠI, DŮVĚŘUJI TI!

Zobrazeno 4272×

Komentáře

MartinM

Manželství není radno brát jako svůj budoucí životní styl automaticky, je to jen takový bonus (pozemská láska jako dar od Pána), způsob žití, prostřednictvím kterého toužíme žít s P. Ježíšem v nebi. To znamená, že kromě vroucích přání a modliteb ze srdce chceme dojít do nebeského království s Boží milostí v jakémkoliv povolání a sociálním stavu. Budeme-li mít Boha ve svém životě na prvním místě pokaždé. Ježíši, důvěřuji Ti, to jsem měl v létě 2016 již zařazeno. mFrantišku, díky za článek

MartinM

... je to takové skromné životní přání, přitom veliký dar třeba pro někoho.

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio